Évértékelés: 2012

Posted on március 12, 2013, under Egyéb.

Nem, nem szűnik meg az oldal és nem ment el a kedvem sem a blogírástól. Mindenkinek az életében vannak olyan évek amikor a hobbi picit háttérbe szorul és más teendők viszik el az időt. Nálam is ez történt, tavaly megszületett első gyermekem és még egy nagyobb lakásfelújítást is sikerült bevállalni. Mindenre ilyenkor már nem jut idő és mivel a munkahelyemen nem mondhattam fel, ezért a pecára jutott most kevesebb.
A kevesebb azonban néha több, miután minden alkalom egy ajándék volt amikor kijutottam, így jobban meggondoltam, hogy hol, mit mikor csinálok és ez látszott is az eredményeken. A fő csapásirány a pergetés maradt, azon belül is a feketesügér, rájuk horgásztam messze a legtöbbet. Ez volt a második idény amikor rájuk pályáztam és a korai bénázások nyomai megszűntek, sikerült rendszeresen és sokat fogni belőlük. Persze minden viszonylagos, de a változás az előző évhez képest látványos volt. Nemcsak darabszámban, hanem méretben is fejlődtem, egy közel két kilós és 45cm-es lett az új egyéni rekordom.
A fekák viszont a többi haltól azért jelentős időt vettek el, így a szokásos csapósügéres és csukás pecák elmaradtak, illetve a békéshalazás is visszaszorult. Ettől függetlenül megfogtam első aranykárászaimat, compómat, jött ponty is, volt új csúcs az általam nagyon nem kedvelt ezüstkárászban, szóval nem volt teljesen eseménytelen az év. Egy dolgot sajnálok nagyon, a domolykók és pisztrángok elhanyagolását, ők nagyon hiányoztak. Ettől függetlenül nem lehet okom panaszra, nagyon mozgalmas és eseményekben gazdag volt az év, még akkor is ha nem minden a vízparton történt.
Egy kérdés maradt csak, mi várható idén? Jó kérdés, amit tudok az az, hogy a fiam nem nőtt még fel egy év alatt, illetve a lakásfelújításból is maradt valamennyi idénre, így mindenképp egy lassú kezdésre számítok. Reményeim szerint azért az év második felére felgyorsulnak majd az események és egyre többször jutok ki majd a horgászni. Az viszont biztos, hogy a szezon már elindult, első sikeres pecáról hamarosan felkerül a beszámoló és van még néhány ötlet tartalékban.

Szabó Zalán

Leave a Comment

 
  • Home
  • Copyright 2009, Szabó Zalán.

    Back on Top