Megvan a domi!

Posted on szeptember 8, 2010, under Horgásztörténetek.

Domolykó portréAz év elején három célt tűztem ki magam elé, melyekből az egyik egy domolykó megfogása volt. Ezt a célomat már sikerült teljesíteni, még a nyáron elcsíptem egyet a Gaja patakon, az azonban fotózás közben meglépett és értékelhető fotó nélkül beszámoló nem készült róla.
Azóta nem is nagyon horgásztam rájuk célzottan, azonban egy barátom megkért, hogy had próbálja ki az UL pergetőbotomat, miután ő is hasonló bot beszerzésén gondolkozik és szeretne tapasztalatokat gyűjteni. Kiugrottunk egy esős délután a város mellett húzódó patakra és míg barátom tesztelte a botot én is dobáltam néhányat az ő csukázó cuccával.
Arra gondoltam, hogy az ilyen rossz időben kicsi az esélye annak, hogy a tiszta vízben feljöjjenek a halak a beeső bogárutánzatokra, így egy mélyen  vezetett kishalforma csalival készültem. Felkerült a képen is látható CountDown Rapala és kerestem egy olyan helyet amit ezzel a módszerrel meg tudok horgászni. Az első néhány dobás után már jelentkezett a hal, rendkívül óvatos kapással, de akasztás után már bekeményített és szó szerint fárasztani kellett a sodrásban. Szerencsére a horog jól akadt, nem volt esélye a menekülésre és sikerült megfogni életem második domolykóját, ráadásul most a fotózást sem bíztam a véletlenre.Domi
A teszt persze nem tartott sokáig, hamar eláztunk és többet nem is fogtam. Igaz volt még két rávágás és egy utánafordulás egy ennél nagyobb domitól, láttam is, de rendkívül óvatos volt, így képtelen voltam megfogni. A helyet persze megjegyeztem, előbb-utóbb újra megnézem ott van-e még.

Szabó Zalán

Leave a Comment

 
  • Home
  • Copyright 2009, Szabó Zalán.

    Back on Top